Utbildningsinformation
Format: Webbutbildning
Hur förebygger man matförgiftningar? Vilka regler och riktlinjer måste man följa när man jobbar med livsmedel? Den här kursen ger din personal baskunskaper som krävs för att hantera mat på ett säkert sätt. Utbildningen avslutas med ett skriftligt prov och alla som blir godkända får ett diplom efter avslutad utbildning.
Tillgängliga utbildningar
För närvarande finns inga tillgängliga utbildningstillfällen för den här utbildningen. Tveka inte att kontakta oss för mer information om kommande tillfällen – vi hjälper dig gärna!
Om utbildningen
Hur förebygger man matförgiftningar? Vilka regler och riktlinjer måste man följa när man jobbar med livsmedel? Den här utbildningen ger din personal baskunskaper som krävs för att hantera mat på ett säkert sätt. Utbildningen avslutas med ett skriftligt prov och alla som blir godkända får ett diplom efter avslutad utbildning.
Vår e-utbildning kan genomföras när som helst och ger grundläggande kunskaper inom livsmedelssäkerhet.
Utbildningen tar 3 timmar.
Målgrupp
Utbildningen vänder sig till alla som arbetar med livsmedel i restaurang, livsmedelsbutik, storhushåll, bageri eller livsmedelsindustri.
Förkunskapskrav
Utbildningen är på grundnivå, inga förkunskaper krävs.
Innehåll
Under utbildningen får du lära dig:
- Vad livsmedelskvalitet innebär
- Smittämnen och smittkällor i livsmedelshantering
- Matförgiftningar, allergener och andra hälsofaror
- Grundförutsättningar för livsmedelshantering
- Kritiska steg i livsmedelshantering
- Din egenkontroll
- Myndigheternas roll - lagstiftning och offentlig kontroll