Utbildningsinformation
Format: På plats
Syftet med utbildningen är att deltagaren ska få en övergripande kunskap om vad ett egenkontrollprogram baserat på HACCP är. Utbildningen tar upp och förklarar alla HACCP-steg och principer. Exempel från storhushåll, butik och industri används för att visa deltagaren hur olika typer av verksamheter kan tillämpa HACCP. Utbildningen avslutas med ett kunskapsprov men för verklig förståelse krävs övningar och grupparbeten i de olika HACCP-principerna.
Tillgängliga utbildningar
För närvarande finns inga tillgängliga utbildningstillfällen för den här utbildningen. Tveka inte att kontakta oss för mer information om kommande tillfällen – vi hjälper dig gärna!
Om utbildningen
Enligt EG-förordning 852/2004 om livsmedelshygien ska alla livsmedelsföretagare ”inrätta, genomföra och upprätthålla ett eller flera förfaranden grundade på HACCP-principerna”.
Syftet med utbildningen är att deltagaren ska få en övergripande kunskap om vad ett egenkontrollprogram baserat på HACCP är. Utbildningen tar upp och förklarar alla HACCP-steg och principer. Exempel från storhushåll, butik och industri används för att visa deltagaren hur olika typer av verksamheter kan tillämpa HACCP.
Utbildningen avslutas med ett kunskapsprov men för verklig förståelse krävs övningar och grupparbeten i de olika HACCP-principerna.
Utbildningen är lärarledd av Anticimex kunniga utbildare och hålls på plats hos Anticimex. Lunch samt för- och eftermiddagsfika eller frukt ingår i utbildningsavgiften.
Utbildningen tar 16 timmar uppdelat på två heldagar.
Målgrupp
Utbildningen vänder sig till personal inom livsmedelshanterande verksamheter som behöver förståelse för HACCP.
Förkunskapskrav
Kunskaper motsvarande Anticimex utbildning - Grundläggande matsäkerhet.
Innehåll
Under utbildningen får du lära dig:
- Förberedelser inför HACCP
- Grundförutsättningar för säkra livsmedel
Andra viktiga rutiner HACCP-principerna:
- Faroanalys
- Bestäm CCP
- Bestäm kritiskt gränsvärde
- Bestäm övervakningsrutiner
- Korrigerande åtgärder
- Verifiering
- Dokumentation