Anticimex matsäkerhetstekniker kontrollerar livsmedelshygien i en livsmedelsproducerande verksamhet

HACCP i teorin

Enligt EG-förordning 852/2004 om livsmedelshygien ska alla livsmedelsföretagare ”inrätta, genomföra och upprätthålla ett eller flera förfaranden grundade på HACCP-principerna”.

Utbildningsinformation

Format: Distans

Första delen av vår distansutbildning i HACCP är en webbutbildning som kommer att följas av en lärarledd del där du får öva på de viktigaste momenten. Syftet med utbildningen är att deltagaren ska få en övergripande kunskap om vad ett egenkontrollprogram baserat på HACCP är. Utbildningen tar upp och förklarar alla HACCP-steg och principer. Exempel från storhushåll, butik och industri används för att visa deltagaren hur olika typer av verksamheter kan tillämpa HACCP. Den lärarledda delen av utbildningen avslutas med ett kunskapsprov men för verklig förståelse krävs övningar i de olika HACCP-principerna. Intyg på genomförd utbildning får man när man har deltagit i den lärarledda delen och klarat provet.

Tillgängliga utbildningar

För närvarande finns inga tillgängliga utbildningstillfällen för den här utbildningen. Tveka inte att kontakta oss för mer information om kommande tillfällen – vi hjälper dig gärna!

Om utbildningen

Målgrupp

Förkunskapskrav

Innehåll

Välj land