Utbildningsinformation
Format: Distans
Första delen av vår distansutbildning i HACCP är en webbutbildning som kommer att följas av en lärarledd del där du får öva på de viktigaste momenten. Syftet med utbildningen är att deltagaren ska få en övergripande kunskap om vad ett egenkontrollprogram baserat på HACCP är. Utbildningen tar upp och förklarar alla HACCP-steg och principer. Exempel från storhushåll, butik och industri används för att visa deltagaren hur olika typer av verksamheter kan tillämpa HACCP. Den lärarledda delen av utbildningen avslutas med ett kunskapsprov men för verklig förståelse krävs övningar i de olika HACCP-principerna. Intyg på genomförd utbildning får man när man har deltagit i den lärarledda delen och klarat provet.
Tillgängliga utbildningar
För närvarande finns inga tillgängliga utbildningstillfällen för den här utbildningen. Tveka inte att kontakta oss för mer information om kommande tillfällen – vi hjälper dig gärna!
Om utbildningen
Utbildningen består av två delar, där första delen är en webbutbildning som kommer att följas av en lärarledd del där du får öva på de viktigaste momenten. Enligt EG-förordning 852/2004 om livsmedelshygien ska alla livsmedelsföretagare ”inrätta, genomföra och upprätthålla ett eller flera förfaranden grundade på HACCP-principerna”.
Syftet med utbildningen är att deltagaren ska få en övergripande kunskap om vad ett egenkontrollprogram baserat på HACCP är. Utbildningen tar upp och förklarar alla HACCP-steg och principer. Exempel från storhushåll, butik och industri används för att visa deltagaren hur olika typer av verksamheter kan tillämpa HACCP.
Den lärarledda delen av utbildningen avslutas med ett kunskapsprov men för verklig förståelse krävs övningar i de olika HACCP-principerna. Intyg på genomförd utbildning får man när man har deltagit i den lärarledda delen och klarat provet.
Målgrupp
Utbildningen vänder sig till personal inom livsmedelshanterande verksamheter som behöver förståelse för HACCP.
Förkunskapskrav
Kunskaper motsvarande Anticimex utbildning - Grundläggande matsäkerhet.
Innehåll
Under utbildningen får du lära dig:
HACCP-principerna:
- Faroanalys
- Bestäm CCP
- Bestäm kritiskt gränsvärde
- Bestäm övervakningsrutiner
- Korrigerande åtgärder
- Verifiering
- Dokumentation