Utbildningsinformation
Format: Webbutbildning
Vår e-utbildning HACCP kan genomföras när som helst och ger översiktliga kunskaper inom området HACCP utan att ta mycket tid i anspråk.
Tillgängliga utbildningar
För närvarande finns inga tillgängliga utbildningstillfällen för den här utbildningen. Tveka inte att kontakta oss för mer information om kommande tillfällen – vi hjälper dig gärna!
Om utbildningen
Enligt EG-förordning 852/2004 om livsmedelshygien ska alla livsmedelsföretagare ”inrätta, genomföra och upprätthålla ett eller flera förfaranden grundade på HACCP-principerna”. Syftet med utbildningen är att deltagaren ska få en övergripande, teoretisk kännedom om vad ett egenkontrollprogram baserat på HACCP är. Utbildningen tar upp och förklarar alla HACCP-steg och principer.
Vår e-utbildning HACCP kan genomföras när som helst och ger översiktliga kunskaper inom området HACCP. Utbildningen tar 4 timmar.
Målgrupp
Utbildningen vänder sig till personal inom livsmedelshanterande verksamheter som behöver förståelse för HACCP.
Förkunskapskrav
Förkunskapskrav: Kunskaper motsvarande Anticimex utbildning - Grundläggande matsäkerhet
Innehåll
Under utbildningen får du lära dig:
- Förberedelser inför HACCP
- Grundförutsättningar för säkra livsmedel
Andra viktiga rutiner HACCP-principerna:
- Faroanalys
- Bestäm CCP
- Bestäm kritiskt gränsvärde
- Bestäm övervakningsrutiner
- Korrigerande åtgärder
- Verifiering
- Dokumentation