Utbildningsinformation
Format: På plats
En korrekt livsmedelsmärkning underlättar för dina kunder att få den information de behöver för att göra sina val. Syftet med märkning är att kunna undvika gamla livsmedel och sådant man inte tål, välja hälsosamt, veta vem som ska kontaktas vid frågor eller hur maten ska tillagas. Efter utbildningen ska du känna till vilka krav som ställs på din verksamhets rutiner för märkning och vad som förväntas av dig. En stor del av målsättningen är att du efter genomförd utbildning känner dig trygg och motiverad att arbeta på rätt sätt.
Tillgängliga utbildningar
För närvarande finns inga tillgängliga utbildningstillfällen för den här utbildningen. Tveka inte att kontakta oss för mer information om kommande tillfällen – vi hjälper dig gärna!
Om utbildningen
Utbildningen ger dig kunskap om varför vi märker våra livsmedel och hur det ska göras. En korrekt livsmedelsmärkning underlättar för dina kunder att få den information de behöver för att göra sina val.
Syftet med märkning är att kunna undvika gamla livsmedel och sådant man inte tål, välja hälsosamt, veta vem som ska kontaktas vid frågor eller hur maten ska tillagas.
Efter utbildningen ska du känna till vilka krav som ställs på din verksamhets rutiner för märkning och vad som förväntas av dig. En stor del av målsättningen är att du efter genomförd utbildning känner dig trygg och motiverad att arbeta på rätt sätt.
Utbildningen är lärarledd av Anticimex kunniga utbildare och hålls på plats hos Anticimex.
Utbildningen tar 2 timmar.
Målgrupp
Utbildningen vänder sig till dig som arbetar i restaurang, livsmedelsbutik, storhushåll, bageri, livsmedelsindustri, skola eller förskola.
Förkunskapskrav
Utbildningen är på grundnivå, inga förkunskaper krävs.
Innehåll
Under utbildningen får du lära dig:
- Varför vi märker våra livsmedel
- Skillnaden mellan förpackade och oförpackade livsmedel
- Hur märkningen ska se ut
- Regler för olika märkningsuppgifter, till exempel ingrediensförteckning, mängddeklaration och allergener