Utbildningsinformation
Format: På plats
Snabbkurs i matsäkerhet ger en översiktlig utbildning inom området matsäkerhet. Är ni verksamma inom livsmedelsbranschen, till exempel i restaurang, storhushåll, bageri, livsmedelsbutik eller livsmedelsindustri, behöver ni ha kunskap om vilka faror som finns vid livsmedelshantering och hur ni förebygger dem. Det är också en nyttig utbildning om ni har tillfällig personal, säsongsanställda eller hög personalomsättning. Utbildningen avslutas med ett kunskapstest.
Tillgängliga utbildningar
För närvarande finns inga tillgängliga utbildningstillfällen för den här utbildningen. Tveka inte att kontakta oss för mer information om kommande tillfällen – vi hjälper dig gärna!
Om utbildningen
Snabbkurs i matsäkerhet ger en översiktlig utbildning inom området matsäkerhet. Är ni verksamma inom livsmedelsbranschen, till exempel i restaurang, storhushåll, bageri, livsmedelsbutik eller livsmedelsindustri, behöver ni ha kunskap om vilka faror som finns vid livsmedelshantering och hur ni förebygger dem. Det är också en nyttig utbildning om ni har tillfällig personal, säsongsanställda eller hög personalomsättning. Utbildningen avslutas med ett kunskapstest.
Utbildningen är lärarledd av Anticimex kunniga utbildare och hålls på plats hos Anticimex.
Utbildningen tar 2-4 timmar.
Målgrupp
Kursen lämpar sig för dig som är verksam inom livsmedelsbranschen, till exempel i restaurang, storhushåll, bageri, livsmedelsbutik eller livsmedelsindustri.
Förkunskapskrav
Utbildningen är på grundnivå, inga förkunskaper krävs.
Innehåll
Under utbildningen får du lära dig:
- Livsmedelshantering hemma vs. arbetsplatsen.
- Faror, som till exempel fysiska, kemiska, mikrobiologiska och allergener, samt hur du förebygger med hjälp av temperatur och personlig hygien.
- Personlig hygien så som arbetskläder, handtvätt och kunskap om sjukdomar.
- Egenkontrollen som består av regler och rutiner, varför ska vi dokumentera detta?